Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:42 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Мар, 2005 11:30 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
Гъби бера сравнително отскоро - просто е нямало кой да ми покаже. И бера само такива, за които съм 101% сигурен. Това са манатарките, защото нямат двойници. Друга гъба, която се различава лесно е обикновената полска печурка. Само, че понеже ме е шубе от зелената мухоморка избирам печурки с големина на чадъра повече от обикновена чаена чинийка - няма толкова голям двойник. Познавам много добре и булката, НО НЕ Я ПИПАМ. Най-отровния двойник - червената мухоморка.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Мар, 2005 12:47 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ако плеснеш и някоя снимка - цена няма да имаш


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Мар, 2005 10:45 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Гъбите са изключително полезна храна, но когато човек не ги познава добре трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ги избягва. Понякога са толкова смъртоносни, че нищо не е в състояние да спаси човек. Затова токсиколога проф. Монов обичал да казва, че яде само гъби в/у торта, направени от захар. Аз употребявам изключително само купени. Много обичам маринована кладница с чесън и копър като мезе за ракията. :twisted:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB