Продукти:
3 яйца,
1ч.чаша захар,
1/2ч.чаша олио,
1ч.чаша кисело мляко с1/2л.сода за хляб,
1бр.ванилия,
4 капки ромова есенция,
100гр шоколад
100 гр пудра захар,
една шепа смлени орехи или бадеми.
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото, киселото мляко с разтворената хл.сода в него, ванилията с капките ром и орехите. Сместа се обърква добре и се разпределя в намазани и набрашнени формички или в хартиени капсули за кейк.
Шоколадът се натрошава върху напълнените формички. Слагат се в сгорещена фурна и се пекът около 30 мин., като след първите 15 мин. фурната се намалява на 160 градуса.
След като се охладят се поръсват с пудра захар (по желание).
Добър апетит.
