Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:21 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 20 Юли, 2004 4:15 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Юни, 2004 9:33 am Сря
Мнения: 6
Location: Около трапезата :)
БАНАНА МУЙ МАМАТА!
:lol: :lol:
Във Замунда популярен стана
кекс национален - от БАНАНА!
Всяка домакиня неуморна -
знае таз рецепта чудотворна.
Но... И нам накрай известна стана:

-Първо, от узрялата банана,
прави се пюре. Тук мръщя вежда –
трябва то добре да се прецежда!
Фурната – до 200! Ще рече –
тя добре да може да пече!
С бутер и фруктоза правим крем
Слагаме яйца и щем не щем –
здраво бъркаме - да се разбият -
качества добри да придобият.
Смесваме с брашното бързо крема,
и към кулинарната поема -
слагаме ликьор в сместа за кекс,
даже пийваме едно на екс,
ако имаме за туй желание,
та ликьорът - зян да не остане я!
След това – финалът! Ще рече –
всичко трябва да се изпече,
та да придобие цвят на злато,
за да бъде то на вкус богато.
Даваме му после малко хлад,
сипваме глазура – шоколад,
а след туй е ясно – то се знай –
всичко доохлаждаме до край.
Слагаме и красота мечтана -
кръгчета нарязана банана...
И след тази приказна нагласа –
всичко на трапеза се поднася.

Който хапне приказният кекс –
кеф му става – повече от секс!

============================

БАНАНОВ КЕКС
За 12 порции
( В една порция 370 ккал)

4 узрели банана, среден размер
100 гр. краве масло или маргарин
50 гр. фруктоза (плодова захар или мед)
3 яйца
500 гр. пресято брашно (по-грубо смляно)
1 пакетче хлебопекарски прах.
40 милилитра бананов ликьор.

Освен това:
Мазнина и млени сухари за формата.
200 гр. Готова глазура от млечен шоколад.
========

1. Бананите се очистват , смачкват се с вилица и се протриват през сито на пюре.
2. Фурната се сгорещява до 200 градуса.
3. Размекнатото масло се смесва с фруктозата до гъстота на крем. Като се продължава да се бърка се добавят едно по едно яйцата.. Смесва се едрото брашно с хлебопекарския прах и постепенно се добавя тази смес в яйчния крем, като се редува с банановото пюре и ликьора.
4. Кръглата форма за кекс с обем 1,5 литра се намазва с мазнина и се посипва с млени сухари. Изсипва се тестото във формата, изравнява се повърхността му и се пече в средната част на фурната до като придобие златист цвят.
5. Кекса се обръща върку решетка и се охлажда.
Нарязва се шоколадът на дребни парченца, поставя се в металичвеска съдина и се нагрява на водна бяня при температира 32-33 градуса. Залива се с тази глазура кекса и и се дава да застине и втвърди.
Кексът може да бъде украсен с резенчета банан, като предварително се намокрят с лимонов сок, за да не потъмняват.
:lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB