Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:36 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Юли, 2005 10:39 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
400гр.брашно,
2ч.л.бакпулвер,
щипка сол,
200гр.захар,
1ванилия
2яйца
3суп.л.прясно мляко,
200гр.маргарин,
750гр.сини сливи
канела,
ядки/орехи или бадеми/
стафиди

Приготвяне:
Смесваме брашното със солта, бакпулвера, разтопения маргарин, захарта, ванилията, яйцата и млякото, стафидите. Разбъркваме, докато се получи меко тесто, което не лепне по ръцете. Направете една топка, покриите с кърпа и оставете за няколко минути. През това време изчистете сливите от костилките. Включете фурната да се загрява на 200градуса. В квадратна леко подмазана и посипана с брашно тава се разстила с ръце тестото. Трябва да прилепне плътно. Сливите се нареждат със срязаната част нагоре плътно една до друга. Отгоре се поръсва обилно със захар, канела и счукани орехи или бадеми. Пече се във фурната около 40 мин. Преди да се извади сладкиша, фурната остава включена само отгоре около 5 мин, за да се карамелизира захарта върху сливите. При сервиране може да се полее с ванилов сос, който се приготвя като крем - нишесте, но по-рядък.
Добър апетит.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2005 12:48 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Супер! Да чакаме само да Озреят сливките, че тия аржнтсвинските... :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2005 9:48 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
На дойчовците есенес сливовите сладкиши са им много любими. Та и аз ги заобичах покрай тях. Те даже не слагат много захар, че да се усети вкусът на сливите. В тази връзка имаме по семейному весела случка с буля. Водя я в Музея "Лудвиг" в Кьолн и я пускам да го разглежда (аз съм го обходил десетина пъти и не ми се ходеше вече). Показвам й кафенето на музея и си чукваме среща след няколко часа там. Тя изгледала картините и седнала да се подкрепи. Поръчала си кафе, вода и сливов сладкиш. Ама като й го донесли, не могла да го изяде, щото й бил много кисел. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2005 9:55 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
На дойчовците есенес сливовите сладкиши са им много любими. Та и аз ги заобичах покрай тях...

Алеко, дай някоя дойчовска рецепта или линк към такава, bitte!
[hide]Това е една от двете думи, които знам на немски :mrgreen: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2005 10:17 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Сори, ама както вече писах - хич ме няма по сладкишите. Ама ще взема да потърся в немскоговорящия интернет за някой пфлауменкухен.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2005 11:47 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Това е най-лесната, рецепта за сливов кейк, която намерих, за разлика от повечето, в които има задължително маргарин.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2005 1:39 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Преместих рецептата на Алеко тук


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB