Ето ви един истински
Deutscher Pflaumenkuchen (Давам рецептата и в оригинал, че да не кажете, че нещо съм смотал при превода. Да няма после Lost In Translation...)
Pflaumenkuchen vom Blech
* Man nehme:
* 500 Gramm Mehl
* 1 Päckchen Hefe
* 1/4 Liter Milch
* 75 Gramm Zucker
* 100 Gramm Margarine
* 1 Ei
* 1 Prise Salz
* 1 Prise Zimt
* 2 1/2 kg Pflaumen
Mehl in eine Backschüssel geben und in der Mitte eine Vertiefung eindrücken. Die Hefe in einer Tasse zerbröckeln und mit 3 EL lauwarmer Milch verrühren. 1 Prise Zucker in die aufgelöste Hefe geben und verrühren. Diese Flüssigkeit in die Vertiefung des Mehls geben und die Backschüssel bei 50 Grad 20 bis 30 Minuten gehen lassen.
Inzwischen die Pflaumen waschen, entsteinen und in zwei Hälften schneiden. Diese in der Mitte einritzen, so dass sie sich gut auseinanderklappen lassen.
Danach Zucker, Salz, Zimt, Margarine, Ei und nach und nach die Milch dazugeben und zu einem Teig verkneten, der sich von der Schüssel lösen lässt. Im noch warmen Backofen wieder 20 bis 30 Minuten gehen lassen.
Den Teig auf ein gefettetes Blech geben und mit den Pflaumen belegen. Bei 200 Grad 25 bis 35 Minuten backen.
Продукти:
половин кило брашно
1 пак. мая
1/4 л мляко
75 г шекер
100 г маргарин (не знам какво против маргарина има Мързеланчо)
1 яйце
1 щипка сол
1 щипка канела
2,5 кила сливи
(заменени за смет, събрана при поредната еко-акция на "Стари видри)
Брашното се туря в една длибока купа и в средата му се прави кладенче. В чаша с три с.л. леко затоплено мляко се разтваря маята, добавя се щипка захар. След това тази смес се слага към брашното. Разбърква се добре и се оставя да втаса половин час на 50°С.
В това време се измиват и обезкостяват сливите. Разрязват се на две и всяка половинка се цепва по средата, че да може добре да се разтвори.
Към втасалата смес от брашно и мая се добавят останалите съставки, омесва се тесто, което лесно се отлепя от стените на купата и се поставя отново в още топлата фурна (вече изгасена) да повтаса още половин час.
Тестото се разполага да легне в плитка тавичка, намазана с мазнина или постлана с хартия за печене (от онези, които са част от стандартното оборудване на печката ви, т.е. широки колкото фурната). Сливите се подреждат плътно отгоре.
Пече се 25-35 мин. на 200°С.