Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:57 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Сеп, 2005 12:46 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Този сладкиш трябваше да влезе в следващия брой на списанието, но отпадна заради малкото място. Ама реших да не ви лишавам, щото е мнооооого вкусен. Опитах го!

За 4 порции
Необходими продукти:

100 г / 1/2ч.ч. пудра захар
100 г 2/3 ч.ч. брашно
50 г меко масло
5 бр. средно големи ароматни круши
150 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:
1. Крушите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Шоколадът се начупва на малки парченца. Крушите и шоколадът се объркват.
2. Фурната се загрява на 180° С. В купа се смесват брашното и захарта, прибавя се маслото и се прави на трохи.
3. В намазана с масло тава за печене или в малки формички се слага сместа от круши и шоколад, запича се за 5 мин, поръсва се с маслените трохи и се пече още 15 мин.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Сеп, 2005 12:49 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Колко е голяма тавичката? И колко висок трябва да се получи сладкишът?
Той не сляга ли при печенето?

Извинявам се за многото въпроси, ама много искам да го опитам и май за този сладкиш ще прежаля последния шоколад Жирардели :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Сеп, 2005 12:55 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Сега се сещам, че на немски това май се казва Streuselkuchen, ама не съм съвсем сигурен.

Формичката е нормално висока, ама не съм я мерил на сантиметри. Не съм присъствал на приготвянето, а само ядох! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Сеп, 2005 1:15 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Streuselkuchen не ли е сладкиш поръсен със (steusel )стъргано тесто?


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Сеп, 2005 1:57 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Streusel означава и трохи, каквито се появяват в този сладкиш.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 10:16 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Това наистина звучи страхотно.ще го пробвам при първа възможност. Само искам да питам не може ли да заменя натуралния шоколад с проста кафява Милка ;) че натуралния изобщо не ми е по вкуса. А може и бяла милка :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 11:08 am Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Rus0koska написа:
...че натуралния изобщо не ми е по вкуса...

Здравей, Русокоске!
Ако използваш качествен (разбирай скъп) натурален шоколад, ще видиш, че млечният шоколад не може да се мери с него. Натуралният е много по-ароматен, а и горчивинката от него хармонира с естествената сладост на крушите.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 11:08 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Може, защо да не може.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Сеп, 2005 10:16 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:help: Имам едни презрели меки круши. Какво да правя?
Искам да го опитам този кръмбъъъл :scream: :yami:


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Сеп, 2005 10:51 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Притесняваш се ,че ще станат на пюре докато трае процедурата по рязането и объркването ли?Или дали вкусът ще се е добър,затова че са презрели?
Ако е първото,защо не ги нарежеш криво ляво и вместо да ги бъркаш,просто ги нареди на пластове(или на резенчета с тях да облепиш красиво формата и т.н.) ?За второто съмнявам се ,че ще повлияе фатално на вкусът,фактът че са презрели?!?


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2005 4:07 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
biskvitka написа:
Rus0koska написа:
...че натуралния изобщо не ми е по вкуса...

Здравей, Русокоске!
Ако използваш качествен (разбирай скъп) натурален шоколад, ще видиш, че млечният шоколад не може да се мери с него. Натуралният е много по-ароматен, а и горчивинката от него хармонира с естествената сладост на крушите.


Сигурно си права. Ще направя както казваш ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Сеп, 2005 11:26 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Тази сутрин трябваше да нахраня доста гладници и ме беше страх, че с това количество продукти няма да се справя със задачата :oops:

Затова направих основата на ябълковата ватрушка, запекох, докато изварата се стегна и отгоре наредих крушите (само три имаха приличен вид, т.е. не бяха смачкани), хубавия шоколад и трохите (те май бяха в повече за 22 см-тровата форма).

Така изглежда преди да го разрежа:
Image
А това е едно парченце, погледнато отстрани:
Image

Моите забележки: топъл сладкишът е много вкусен, но се разпада. Като поизстина и престоя в хладилника, шоколадът се стегна и вече не се усещаше онова преливане на вкусовете, което ме впечатли в началото. Но пък се реже перфектно!

Намалих захарта наполовина, и пак беше прекалено сладко за мен :roll: .

Алеко, благодаря за рецептата :kiss: и извинявай за волностите :oops:!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 2:17 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Няма какво да ми се извиняваш! Според мен всяка рецепта търпи интерпретации и разновидности, така че всичко е позволено!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 3:45 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
Тази сутрин трябваше да нахраня доста гладници и ме беше страх, че с това количество продукти няма да се справя със задачата :oops:
Затова направих основата на ябълковата ватрушка, запекох, докато изварата се стегна и отгоре наредих крушите (само три имаха приличен вид, т.е. не бяха смачкани), хубавия шоколад и трохите (те май бяха в повече за 22 см-тровата форма).
Така изглежда преди да го разрежа:
forum.kulinar.bg/gallery/albums/userpics/10058/kru6okol.jpg
А това е едно парченце, погледнато отстрани:
forum.kulinar.bg/gallery/albums/userpics/10058/kru6okol1.jpg

Моите забележки: топъл сладкишът е много вкусен, но се разпада. Като поизстина и престоя в хладилника, шоколадът се стегна и вече не се усещаше онова преливане на вкусовете, което ме впечатли в началото. Но пък се реже перфектно!

Намалих захарта наполовина, и пак беше прекалено сладко за мен :roll: .

Алеко, благодаря за рецептата :kiss: и извинявай за волностите :oops:!

ЪЪЪЪЪЪЪ... вие къде точно живеехте? Та докато спортувам сутрин :roll: , евентуално... :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 4:09 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
to4ica написа:
ЪЪЪЪЪЪЪ... вие къде точно живеехте? Та докато спортувам сутрин :roll: , евентуално... :oops:

Точице, тази сутрин го доядохме :oops:
Но в събота или неделя пак ще има нещо вкусничко 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 4:14 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
Точице, тази сутрин го доядохме :oops:
Но в събота или неделя пак ще има нещо вкусничко 8)

:elef: :elef: :elef:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB