Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:39 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 12:00 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Чийзкейк в чаши

Продукти: (4-5 порции)
200 гр рикота (или извара)
200 гр кисело мляко
40 гр захар
сокът на един лимон
плодове по избор- ягоди, малини, къпини, та и други не червени :)
маслени бисквити

Приготовление:
Рикотата (или изварата) се разбърква с кис. мляко, лим. сок и захарта. На дъното на стъклени чаши се натрошават бисквити, отгоре се слага стафиди или ядки по избор, следва пласт от крема , а най-отгоре плодовете. Отпочива добре в хладилника.

Вчера след целодневно мързелуване :) реших да я спретна тая рецепта, която намерих на един тукашен (фр) сайт и да я предложа за десерт днес вечерта,че ще си имаме една приятелка на гости.
Малко поизмених- подсладих с нерафинирана захар, сложих мъъъничко повече кис. мляко и над реда бисквити сложих и малко мюсли със сушени плодове и адки. Излязоха ми 5 чаши от уиски. Откъм плодове- парченца ананас и манго. Ще сервирам полято с муничко карамелов сос (от готовите). Забравих в хладилника цяла нощ. Оказа се , че приятелката ще дойде чак утре. Попритесних се какво ще стане след 48 часа в хладилника и тази сутрин решихме да видим резултата на полу-времето :lol:
Ами чудесен е, лек- мммммммммммм, хареса ни :P Става доста течно в началото , но в хладилника добре стяга!
който иска да опита тази мързелива вкусотия- за 10 мин от...до ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 12:59 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ах, ах, ах! Как си падам само по таквиз неща!

А я да питам: Какво кисело мляко ползвате във Франция? В Германия има няколко вида, които почти го докарват до българското, но му слагат желатин, за да стане по-гъсто. При вас как е?


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 1:17 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Алеко написа:
Ах, ах, ах! Как си падам само по таквиз неща!

А я да питам: Какво кисело мляко ползвате във Франция? В Германия има няколко вида, които почти го докарват до българското, но му слагат желатин, за да стане по-гъсто. При вас как е?


Ох, ами да ти кажа, не е като нашето, ама никак :-?
това последното беше като разбито за айрян, само остава да го разредиш малко.
Продават и някакво под името "Български вкус", но няма мищо общо!


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 2:04 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тогава решението е само едно. Взимаш си българска подкваска и си правиш домашно кисело мляко.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Окт, 2005 9:21 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
В събота сутринта го направих ;). До вечерта вече беше добреза ядене, а в неделя още по-добре. получи семного лек и приятен десерт. Аз го промених малко: Като сложих натрошените бисквити сложих по 3-4 стафиди и по малко натрошени бадеми. А най-отгоре замених пресните плодове със сладко от боровинки. Стана наистина вкусно. Направих обаче двойна доза защото единичната излиза много малко. Благодаря за вкусната рецепта Dolce Vita ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Окт, 2005 1:05 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Rus0koska написа:
В събота сутринта го направих ;). До вечерта вече беше добреза ядене, а в неделя още по-добре. получи семного лек и приятен десерт. Аз го промених малко: Като сложих натрошените бисквити сложих по 3-4 стафиди и по малко натрошени бадеми. А най-отгоре замених пресните плодове със сладко от боровинки. Стана наистина вкусно. Направих обаче двойна доза защото единичната излиза много малко. Благодаря за вкусната рецепта Dolce Vita ;)


Супер е , нали? :)
Радвам се , че не съм те разочаровала :)


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Окт, 2005 9:09 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Наистина е стархотно и не е тежко. И пак ти благодаря. А и става много бързо. Отдолу бисквитите които сложих бяха чаени със сметана на Житен дар (Nestle).


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Окт, 2005 10:24 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Rus0koska написа:
Наистина е стархотно и не е тежко. И пак ти благодаря. А и става много бързо. Отдолу бисквитите които сложих бяха чаени със сметана на Житен дар (Nestle).


Е, тове вече си е чисто разточителство! :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB