Здравейте през празниците се пробвах с една рецепта за Тирамису, която е следната:
7 яйца
7 супени лъжици захар
¼ чаша сладък вермут или ликьор
2 ½ чаши сирене маскарпоне (сложих пълномаслена моцарелена извара)
¾ чаша студено еспресо или силно черно кафе
24 бишкоти
3 супени лъжици какао за украса
Резултатът беше страхотен и всички много го харесаха. Но това, че яйцата не са подложени на термична обработка много ме смути. Сложих "селски" яйца (затова цвета на тирамисуто беше жълт) и съм сигурна, че са много пресни и все пак аз получих някаква алергия. Може и да си втълпявам, че е от това, защото на другите им няма нищо, но ако някой има пробвана рецепта с по-малко яйца или някакъв вид термична обработка, ще съм благодарна, ако я сподели. Очертава се много тирамисута да правя в следващите седмици