Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 07 Авг, 2020 6:48 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Окт, 2005 10:01 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Сеп, 2005 9:39 pm Сря
Мнения: 35
Еклерите се правят от обикновено парено тесто с тази подробност, че в него се слага около 1 ч.ч. печени и обелени лешници нарязани /или смлени/ на едро. С две лъжици се правят топчета от тестото и се нареждат на разстояние едно от друго върху намаслена хартия за печене. Фурната се загрява на 200 градуса и се пекат около 20-25 мин. или докато покафенеят равномерно и станат хрупкави. Охладените еклерчета се пълнят със 300 мл. разбита сметана смесена с 1 с.л. пудра захар и смлени препечени лешници. Отгоре се заливат със разтопен шоколад или някакъв шоколадов сос по ваше желание.

Да ви е сладко :))


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2005 10:42 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Венци написа:
Пареното тесто което правя е със следната рецепта:
130 гр. брашно
130 вода
60 гр. масло или олио
4 яйца
щипка сол
Слагам водата да заври със олиотои солта.Отдръпвам съда от котлона и прибавям брашното, като се бърка бързичко за да не стане на бучки. След като се охлади сместа, прибавям едно по едно яйцата. От така полученото тесто в намаслена и набрашнена тава шприцовам еклерчетата. Печем на 180 градуса, като първите 10 мин. не отваряме фурната за да не спадат.


Колко еклерчета излизат от тази доза?

Ох да ви кажа адски ги обичам обаче за мен те са някаква "енигма", много ме е страх , че няма да успея и ще са по-скоро питки , които ще заминат боклука...

Иначе имам и някаква рецепта за солени еклери със сирене, шунка, които и могат да с егарнират евентуално с нещо , но не смеяяяяяяя :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2005 3:24 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Сеп, 2005 9:39 pm Сря
Мнения: 35
Излизат около 40 малки еклерчета..А що се отнася до резултата от тази рецепта не се притеснявай. Щом аз ги правя /дето не ми се отдава сладкарството, както не веднъж споменах/ значи и за теб няма да е проблем. Важното само е да не отваряш фурната първите 10-тина минути и след като са готови да не ги вадиш веднага за да не се сплескат!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB