Венци написа:
Пареното тесто което правя е със следната рецепта:
130 гр. брашно
130 вода
60 гр. масло или олио
4 яйца
щипка сол
Слагам водата да заври със олиотои солта.Отдръпвам съда от котлона и прибавям брашното, като се бърка бързичко за да не стане на бучки. След като се охлади сместа, прибавям едно по едно яйцата. От така полученото тесто в намаслена и набрашнена тава шприцовам еклерчетата. Печем на 180 градуса, като първите 10 мин. не отваряме фурната за да не спадат.
Колко еклерчета излизат от тази доза?
Ох да ви кажа адски ги обичам обаче за мен те са някаква "енигма", много ме е страх , че няма да успея и ще са по-скоро питки , които ще заминат боклука...
Иначе имам и някаква рецепта за солени еклери със сирене, шунка, които и могат да с егарнират евентуално с нещо , но не смеяяяяяяя
