Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:41 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Окт, 2005 5:23 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Chocolate Freezer Cake

4 яйца
175 г захар
100 г брашно с бакпулвер
40 г какао-прах
500 г шоколадово-ментов сладолед


. Подгответе формата ~23 см. Разбийте яйцата със захар докато получите пяна..
. Пресейте брашното с какаото и омесете тестото..Сложете го във формата и печете в предварително загрята фурна 180 С около 30 мин.. Оставете да изтине във формата ..След което извадете
. Измийте формата и поставете вътре фолио (повече отколкото е формата). Готовия блат го разделете на две (хоризонтално)като горния да бъде примерно около 1 см (виж тук)
. Долния слой го поставете във формата и направете "канал " (виж тук) около 1 см
. Извадете от фризера сладоледа и го разбийте с дървена лъжица докато не стане меко..
. Напълнете "канала" със сладолед(виж
тук) и отгоре поставете горния слой на блата...
. Покрийте с фолиото....
. Оставете поне минимум 2 часа във камерата...
. Преди сервирането го обърнете и го полейте с шоколадов сос

Шоколадов сос:
60 г черен шоколад
4 с л меласа (мед)
15 г масло
1 с л бренди или ром (на вкус)
. Всичко се обърква освен бренди или роа .. На водна баня докато кипне...След което се добавя бренди..



* Честно казано не повярвах на форума, че може да си остане блата мек след като се замрази.. Но е вярно беше си мек :) Сладоледа с беше на Делта .. Фамилия ягодов ..


Chocolate Freezer Cake


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2005 8:05 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Леле... късаш ми сърцето! Кажи само колко е бакпулверът, че съм пълен лаик в сладкишите, както вече си признах :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2005 8:43 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Ами аз ползвах вече готово брашно с бакпулвер ... :roll: Ако правилно си спомням за 100 г брашно трябва 1 ч л бакпулвер ..
[hide]Докато я превеждах се сетих колко бързо свърши десерта :twisted: и колко :ligi: [/hide]


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB