Chocolate Freezer Cake
4 яйца
175 г захар
100 г брашно с бакпулвер
40 г какао-прах
500 г шоколадово-ментов сладолед
. Подгответе формата ~23 см. Разбийте яйцата със захар докато получите пяна..
. Пресейте брашното с какаото и омесете тестото..Сложете го във формата и печете в предварително загрята фурна 180 С около 30 мин.. Оставете да изтине във формата ..След което извадете
. Измийте формата и поставете вътре фолио (повече отколкото е формата). Готовия блат го разделете на две (хоризонтално)като горния да бъде примерно около 1 см (виж
тук)
. Долния слой го поставете във формата и направете "канал " (виж
тук) около 1 см
. Извадете от фризера сладоледа и го разбийте с дървена лъжица докато не стане меко..
. Напълнете "канала" със сладолед(виж
тук) и отгоре поставете горния слой на блата...
. Покрийте с фолиото....
. Оставете поне минимум 2 часа във камерата...
. Преди сервирането го обърнете и го полейте с шоколадов сос
Шоколадов сос:
60 г черен шоколад
4 с л меласа (мед)
15 г масло
1 с л бренди или ром (на вкус)
. Всичко се обърква освен бренди или роа .. На водна баня докато кипне...След което се добавя бренди..
* Честно казано не повярвах на форума, че може да си остане блата мек след като се замрази.. Но е вярно беше си мек Сладоледа с беше на Делта .. Фамилия ягодов ..
Chocolate Freezer Cake