Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:54 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
 Рецепта: Пудинг от хляб
Сготвено на: 14 Юли, 2007 4:05 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
много приятен и бърз за приготвяне десерт 8)

около 400 г бял хляб
250 мл прясно мляко (втория път сложих 400, по-сочно и по-вкусно стана)
200 мл захар (следващият път ще сложа по-малко)
50 г стафиди
3 яйца
2 с.л. масло
1 пак. ванилия
кората на 1/2 лимон

Хлябът се нарязва на филии, кората се изрязва. Всяка филия се намазва тънко с масло и от двете страни (аз го правя така: намазвам от едната страна, подреждам в тавата с намазаната страна надолу и след това мажа филиите и отгоре).

Яйцата се разбъркват със захарта, добавят се млякото и ароматизаторите.

Половината филии се нареждат в тавичка, върху тях се изсипват стафидите и 1/3 от яйчно-млечната смес. Отгоре се нарежда останалият хляб (отново намазан с масло) и се залива с останалата смес.

Пудингът се пече на 180 С, докато отгоре стане златист.

Поднася се топъл.


Забележка: в оригиналната рецепта вместо мляко имаше течна сметана, но на мен и с мляко си ми харесва ;)
Майка ми правеше подобен пудинг, но ароматизираше млякото с ром и между филиите слагаше и сладко.

Източник: тв предаване Rick Stein's Food Heroes


Last edited by biskvitka on 16 Окт, 2007 7:20 pm Вто, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Пудинг от хляб
Сготвено на: 10 Сеп, 2007 8:59 pm Пон 



Аз правя подобен пудинг, мажа със сладко, не слагам стафиди. Също понякога натрошавам хляба в млякото.
Ще пробвам и тази рецепта, защото ми се струва, че става по-добре.


  
 
 Рецепта: Пудинг от хляб
Сготвено на: 16 Окт, 2007 2:20 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Направих го аз този пудинг. Мазах като побъркана и от двете и от трите страни, мазах сладко, заливах, пекох.
Резултатът:

От горе страхотна хрупкава коричка. От долу леко глетаво и влажно. Или съм сложила повече течности или не е трябвало да го пека открит, а само на финала да го запека отгоре.
Пак се изяде, но с неудоволствие от домашните. Аз като по-нагла ядох предимно горната част.


 Profile  
 
 Рецепта: Пудинг от хляб
Сготвено на: 16 Окт, 2007 2:39 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Този пудинг не съм го правила, само съм го консумирала доста пъти. Харесвам го по-сочен и със сос - бренди или ром. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Пудинг от хляб
Сготвено на: 16 Окт, 2007 2:56 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Този пудинг не съм го правила, само съм го консумирала доста пъти. Харесвам го по-сочен и със сос - бренди или ром. :mrgreen:


И аз това му казах на Мацов, да не реве, че било сочно, ама той твърдеше че било глетаво. :( Не беше глетаво, а мокро.


 Profile  
 
 Рецепта: Пудинг от хляб
Сготвено на: 16 Окт, 2007 7:29 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Правих пудинга в неделя, с 400 мл мляко и с пресен хляб. Беше мноооого мокър. Отидохме с него на гости и хората много го харесаха (бяха силно преяли, но го изядоха, без да гъкнат).

@ Маца:
Направи го на един ред, като само леко напръскаш филийките с мляко. Оторе може да се поръси с кафява захар на кристали и да се запече под грила на фурната, коричката става чудна :facelick:

@ Ипа:
Това за соса много ми хареса, ама правя този десерт, когато не ми се занимава с готвене.


 Profile  
 
 Рецепта: Пудинг от хляб
Сготвено на: 22 Окт, 2007 11:20 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Маца написа:
Аз като по-нагла ядох предимно горната част.

Това много ми хареса :lol:
Биски, два въпроса:
1. дали ще стане добре с царевични питки, намират ми се твърдички в излишък
2. може ли да са само белтъци, евентуално повече на брой


 Profile  
 
 Рецепта: Пудинг от хляб
Сготвено на: 22 Окт, 2007 8:47 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Точи, с царевични питки ще стане, но само с белтъци, тц. Може само с жълтъци :(
Яйчно-млечната смес е като крем-карамел и точно това прави пудинга прекрасен :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB