Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:39 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 27 Окт, 2005 11:44 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:

за тестото
150 г брашно
сол
70 г захар
100 г лешникови ядки
1 яйце
100 г краве масло
2 суп. лъжици мляко

За плънката
4 круши
2 суп. лъжици лим. сок
3 яйца
1 пакетче ванилия
4 суп. лъжици захар
200мл. сметана
1 суп. лъж. нишесте

8 готови целувки
листенца от мента

Приготвяне:
Брашното се смесва със солта, захарта и настърганите лешникови ядки, добавят се яйцата, нарязаните на късчета масло и млякото.
Замесва се тесто, от него се оформя топка, завива се във фолио и се остава за 60 мин. в хладилника.

Фурната се загрява до 200 градуса. Намаслява се тортена форма /D 26см/.

Тестото се разточва на кора с диаметър 32см. Постила се във формата и наоколо се издига борд, набожда се на няколко места с вилица и се пече във фурната 20 мин.

Крушите се обелват, разрязват се на половинки и сърцевината им се отделя. Поръсват се с лимоновия сок.

Сметаната се разбива с яйцата, нишестето, захарта и ванилията, излива се върху блата и отгоре се нареждат крушите.

Сладкишът се пече още 30/35 мин.

След това се украсява с целувки, които се поставят върху половинките от крушите. Слагат се и листенцата от мента.
Сладкишът се поръсва с пудра захар.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB