inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 25 Май, 2017 3:20 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Окт, 2005 11:15 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
1 чаша захар
1 чаша грис
1 чаша брашно

1 кг ябълки
канела
карамфил

1 чаша олио
(Мадам използва олио от гроздови семки)

1. Ябълките се настъргват на едро ренде и се овкусяват с канела и карамфил.
2. Сухите съставки се смесват и се разбъркват добре.
3. В намазнена достатъчно дълбока тавичка (6-7 см) се изсипва половината суха смес. Отгоре се покрива с ябълките. Остатъкът от сухата смес покрива ябълките.
4. Олиото се разпръсква равномерно най-отгоре и се пече на 180 С около час.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Окт, 2005 11:58 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Боби, не ми е ясна тая работа, което не е чудно, защото в сладкишите хич ме няма... Сухата смес от какво се "сплотява"? От сока на ябълките ли, или?.. :roll: Нищо за бухване ли не се слага? Иначе много ми пасва че е бързо и лесно


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2005 11:37 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Боби, не ми е ясна тая работа, което не е чудно, защото в сладкишите хич ме няма... Сухата смес от какво се "сплотява"? От сока на ябълките ли, или?.. :roll: Нищо за бухване ли не се слага? Иначе много ми пасва че е бързо и лесно


Точно така, от сока на ябълките. Не се слага нищо за бухване, всичкото си седи едно такова приплеснато, ама пък много вкусно!


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Ное, 2005 10:41 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко, без да се усетя, излапах 1/4 тава от този чудесен сладкиш :(
Ще се опитам да го снимам, но малко по-късно, в момента едва имам сили да дишам :mrgreen:.
Да сте живи и здрави с госпожата :kiss:!


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Ное, 2005 10:54 am Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
biskvitka написа:
Алеко, без да се усетя, излапах 1/4 тава от този чудесен сладкиш :(
Да се надяваме, че ще оставите на админа малко ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Ное, 2005 11:31 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Алеко, без да се усетя, излапах 1/4 тава от този чудесен сладкиш :(
Ще се опитам да го снимам, но малко по-късно, в момента едва имам сили да дишам :mrgreen:.
Да сте живи и здрави с госпожата :kiss:!


Сигурно тавичката е била съвсем мъничка. :mrgreen: Радвам се, че ви е харесало!


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Ное, 2005 12:34 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Алеко написа:
biskvitka написа:
Алеко, без да се усетя, излапах 1/4 тава от този чудесен сладкиш
Сигурно тавичката е била съвсем мъничка. :mrgreen: Радвам се, че ви е харесало!
Изобщо не беше малка тавичка и най-лошото беше, че беше останало доста по-малко от 1/4. Следващия път ще чакам, докато стане готов :twisted:, щото явно точ сладкиш има свойството да свършва почти веднага след като е приготвен.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Ное, 2005 11:22 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Алеко написа:
biskvitka написа:
Алеко, без да се усетя, излапах 1/4 тава от този чудесен сладкиш
Сигурно тавичката е била съвсем мъничка. :mrgreen: Радвам се, че ви е харесало!
Изобщо не беше малка тавичка и най-лошото беше, че беше останало доста по-малко от 1/4. Следващия път ще чакам, докато стане готов :twisted:, щото явно точ сладкиш има свойството да свършва почти веднага след като е приготвен.


Освен това туй е един от сладкишите, които прекрасно се ядат и топли! Това ги прави още по-бързо изчезващи в търбухчетата на гладници и чревоугодници.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB