Шоколадово-бананов кекс
Източник :
Lusenda
112 г шоколад, начупен на парченца
1/4 чаша (~ 60 мл ) масло
1 1/2 чаши (~ 375 мл) брашно
3/4 чаша (~ 185 мл) захар
2 ч л нескафе
2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сол
1 чашка (250 мл ) мляко (3,2%)
1 неголям банан, намачкан на пюре
2 големи яйца
Глазура
125 мл течна сметана (35%)
112 г шоколад, начупен на парченца
. Маслото се разтопява с шоколад..Бърка се ..
. Брашното се пресява и се размесва в купа със захарта, нескафето, бакпулвера и солта....
. Добавя се мляко, банана и яйцата .. разбива се с миксер....
. Добавя се шоколад и хубаво се разбърква ...
. Форма 22 см се намазва с масло и отгоре се поставя хартия за печене....
Излива се тестото....
. В предварително загрята фурна (180 С ) около 40 мин ...
. Изважда се и се оставя да изстине 10 мин във формата .. след което се изважда от формата и се оставя да изстине напълно ....
. Течната сметана довежда се до кипване и се маха от котлона.. добавя се шоколада...
. Разбърква се и се полива кекса....
* При мен времето беше повече от 40 мин .. Горе долу 60 мин ...
С глазурата като понятие за първи път имам работа
Та стана доста течна .. После разбрах, че трябва да поизстине поне 5 мин и тогава чак се покрива тортата (кекса) ..След което се прибира в хладилника..
Но дори с течна глазура си стана жестоко .. А на другия ден като позастина глазурата .. Изядох на децата кекса
Снимката е на Lusenda и е многоо красива...
