Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 15 Сеп, 2019 11:03 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Ное, 2005 9:43 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Продукти:
2 пак. пудинг "Д-р Йоткер" (или някакъв друг крем)
1 л. прясно мляко
1 пак. сметана - бяла
обикновени бисквити
за блата:
200 гр. маргарин или масло
200 гр захар
4 ванилии
4 яйца
250 гр. брашно
1 бакпулвер
за глазурата:
200 гр. пудра захар
2 с. л. вода
3-4 с. л. лимонов сок
Приготвяне:
За блата: Разбиваме маргарина, захарта и ванилиите докато се получи еднородна смес. След това добавяме яйцата едно по едно и накрая брашното с бакпулвера. Изсипваме в подмазана тава и печем в умерена фурна.
След като се изпече блата, го заливаме с крема и изчакваме да изстине. След това се разстила разбитата сметана. Върху нея се нарежда 1 ред обикновени бисквити предварително потопени за съвсем кратко време в прясно мляко (на трябва да омекват). Приготвяме глазурата като смесим съставките и разбъркаме добре. Заливаме бисквитите и най-отгоре можем да украсим с желирани бонбони,пръчици, настъргани ядки и т.н. по желание. Скриваме в хладилника поне за 5-6-7 часа ;) пак ако са повече още по- добре. На другия ден се топи в устата ;)
Да ви е сладко!

P.S.Рецептата леко съм си я променила и ви давам моя вариант. Стана страхотна ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Ное, 2005 11:28 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Колкото и да я криеш тази торта, все ще я намеря!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB