Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 09 Авг, 2020 8:53 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Еклери
Сготвено на: 23 Ное, 2005 8:55 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Ное, 2005 6:48 pm Съб
Мнения: 63
Значи аз ще дам рецепта за еклери направо а отделно ще дам как се приготвя самото тесто ;)

Еклери 10 бр.

ПРОДУКТИ:

Брашно 100 гр
Вода 100 гр
Масло 50 гр
Сол 1 гр
Яйца 3 бр
Олио 10 гр
Брашно 20 гр
Крем ванилия 400 гр
Шоколад 60 гр


ПРИГОТВЯНЕ:

Приготвя се парено тесто. С шприц се шприцоват еклери в предварително намазаната тава с олио и 20 гр брашно. Пекат се при 200 градуса.
След охлаждането им се режат на 2 и се пълнят с ванилов крем.
От горе се поръсват с разтопен шоколад.


Технология на парено тесто:

Пареното тесто се приготвя по 2 начина:
1. Запарваме брашното като водата,мазнината и солта се смесят и загреят до кипене.Към кипналата течност се прибавя на веднъж брашното в продължение на 10-15 мин до получаване на еднородна смес.

2.Замесване на парената смес с яйцата:-
Температурата трябва да е не повече от 65 - 70 градуса,след това при непрекъснато разбъркване се прибавят яйцата 1x1. За разлика от брашното, което прибавяме на веднъж. :ok: :?: :wave:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB