Това са най-готините мъфини, които съм правила (сладки,защото има и солени)..е те не са повече от десетина вида, но тези са страхотни..
Когато за първи път си направих мъфини, бях доста скептична (очаквах, че ще са нещо като онези кексчета, които продаваха в училищните столове....

длетави и мазни, дъхащи на сода.. ), слава богу не бях права за тях..,който не ги е пробвал само може да съжалява..

Ето и рецептата:
Coffee cake muffin
Необходими продукти: (6 бр)
1 1/2 ч.ч.брашно
1п. бакпулвер(10 гр или ,ако предпочитате 2 ч.л.)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. меко масло(50-60 гр.)
3/4ч.ч. мляко
1 голямо яйце
1 п. ванилия(1/2 от от течната)
Поливка:
1/3 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. нарязани орехи
1 с.л.брашно
1-2 с.л. масло (меко)
1 ч.л. канела
Смесете брашното,бакпулвера и солта.Отделно разбийте захарта с маслото на пяна.Прибавете млякото ,яйцето и ванилията.Прибавете към сухата смес като се стараете да не разбърквате много (10-15 пъти са достатъчни, иначе мъфините няма да стант пухкави..).
За топинга:смесете всички съставки и бъркайте докато се получат трохи.
В намаслени и посипани с брашно форми изсипете половината от сместа посипете с половината топинг после останалата смес и накрая отново топинг.
Печете в перварително загрята фурна(190 гр.) за окло 20 мин.
Приятен апетит!!
Оригинала не беше с обикновени орехи ,а с pecan(аз ги знам като американски орехи)
поради тяхната липса ги направих с обикновени..
П.С.Понеже не се сетих за нещо по подходящо от "Мъфини за кафе" като превод..,а такова заглавие незнам защо не ме изкефи ..ако имате по точен превод кажете,ако сте против английското име на рецептата пак кажете ,ще го сменя..