Значи аз ще дам рецепта за еклери направо а отделно ще дам как се приготвя самото тесто
Еклери 10 бр.
ПРОДУКТИ:
Брашно 100 гр
Вода 100 гр
Масло 50 гр
Сол 1 гр
Яйца 3 бр
Олио 10 гр
Брашно 20 гр
Крем ванилия 400 гр
Шоколад 60 гр
ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвя се парено тесто. С шприц се шприцоват еклери в предварително намазаната тава с олио и 20 гр брашно. Пекат се при 200 градуса.
След охлаждането им се режат на 2 и се пълнят с ванилов крем.
От горе се поръсват с разтопен шоколад.
Технология на парено тесто:
Пареното тесто се приготвя по 2 начина:
1. Запарваме брашното като водата,мазнината и солта се смесят и загреят до кипене.Към кипналата течност се прибавя на веднъж брашното в продължение на 10-15 мин до получаване на еднородна смес.
2.Замесване на парената смес с яйцата:-
Температурата трябва да е не повече от 65 - 70 градуса,след това при непрекъснато разбъркване се прибавят яйцата 1x1. За разлика от брашното, което прибавяме на веднъж.
