Пробвайте ги затоплени във фурната.Чудесен начин да започнете деня.
ПРОДУКТИ:
250гр Пресято брашно
1суп.л. Бакпулвер
1/2ч.л Сол
55г Маргарин или 50г масло
70г Стафиди
175милилитра Прясно мляко
ПРИГОТВЯНЕ:
В голяма купа смесете брашното,бакпулвера и солта.
Добавяйте и бъркайте маргарина така,че брашнената смес да заприлича на царевично брашно.
Прибавате стафидите.
Направате вдлъбнатина в средата на сместа.
Изсипете млякото в нея.
Енергично пазбъркайте сместа с вилица,докато тя образува топка.Тестото трябва да е меко.
Извадете тестото на напрашена повурхност.
Омесете го леко за около 30 секунди.
С точилка го разточете на кръг с дебелина около 1.3см.
Потопете краищата на нож в брашното.
Разрежете тестото на кръгове.
Поставате кръговете от тестото на ненамазана пергаментова хартия.
Печете ги 10-12 мин в 205 градуса фурна,докато станат златисти на цвят.
Сервирайте ги топли или студени.
За 12 кифлички
СЪВЕТ:
*Как да получим глазура?:
Намажете кръговете със смес от 1 разбито яйце и 2суп.л. прясно мляко непосредствено преди печене.