inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:58 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Ное, 2005 8:12 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Шоколадови мъфини

Източник : Carina

. 350 мл брашно за торти
. 200 мл захар
. 2 ч л бакпулвер
. 2 ч л ванилова захар
. 100 мл течна сметана
. 2 яйца
. 100 г разтопено масло
. 100 мл силно кафе
. 3 с л горчиво какао
. 100 г шоколадов чипс

. Яйцата се разбива със захарта до състояние пяна...
. Добавят се сметаната и кафето....
. Всички сухи съставки се смесват и се пресяват в течната смес...
. Добавя се шоколадовия чипс... и внимателно се разбърква ....
. Формите за мъфини се пълнят до 3/4 ....
. В предварително загрята фурна 200 С около 15-20 мин ....

* Чудото " шоколадов чипс " не съм виждала в София.... Чела съм за него ... но до четене и си остана.. Взех 70 % Cacao на Nestle.. обичам горчив шоколад и го нарязах с нож... Брашно за торти също не съм виждала... Взех брашно на СОфмел с бакпулвер "Фарина".. Направих глазура от 100 гр шоколад и течна сметана на единя мъфин ..е от втория път стана глазурата.. Времето беше към 30 мин :( но все пак и формите бяха само две по 16 см ....Вкусноооо... Прилагам снимки :)
Image

Image


Attachments:
Carina шоколадови мъфини .jpg [49.4 KiB]
Downloaded 376 times
Глазура 2.jpg [45.32 KiB]
Downloaded 342 times
 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2005 8:20 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ауууу! Божествено!

А какво трябва да е брашното за торти?


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2005 8:30 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Бях чела в един форум ... че моце да се ползва нормално брашно, но без 2 с л лъжици от нормата... иначе и аз не съм виждала в София .....


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2005 8:34 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Имах предвид да не е с набухватели или нещо такова.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2005 8:46 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Доколкото знам без набухватели ...

[hide]....нет, это обычная мука, только из слабых сортов пшеницы, с очень незначительным содержанием клейковины. Ее обычно используют для бисквитов и легкой (воздушной) выпечки. Мука с разрыхлителем называется self-rising flour...Почва сънчо затова не превеждам :)[/hide]


Last edited by marabu on 29 Ное, 2005 8:57 pm Вто, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2005 8:56 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Е, таквоз не съм виждал.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2005 10:01 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Леле, чудо, но няма да ги докарам, знам си :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2005 10:51 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Точица изобщо не се съмнявай.. Ще стане:) лесно, щом аз успях :P Аз си мислех, че ще е поредния провал с мъфини .. особено като прецаках глазурата .. ще сложа снимка на глазурата развалената ...


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2005 5:47 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
...А какво трябва да е брашното за торти?

Днес питах преподавателката ми по материалознание на хранителните продукти и тя каза, че това наименование е търговски трик - това е най-обикновено брашно.

Това вече е мое мнение: 'Гнилите капиталисти' може би използват малко по-фино и с малко по-малко трици брашно, но не вярвам разликата да е толкова фрапираща, да не говорим, че много финото брашно не е полезно.

[hide=То4ице]подозирам, че не винаги ти се получават сладкишите, защото не ги обичаш. Познах ли? :roll: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2005 11:54 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
marabu написа:
Точица ще сложа снимка на глазурата развалената ...


Пиле, за утеха ли :lol:
Бисквитчето е права, не са ми на сърце тия пусти сладкиши... Дай ми сьомги и сельодки, и разни пикантни мезенца, сиренца, но се пробвам, няма начин, а и Коледа наближава, няма да се мине само със солена рибка /впрочем, чудо невиждано е туй/.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юли, 2007 6:01 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Яну, 2007 3:07 am Вто
Мнения: 60
Извинете за изключително тъпия въпрос, но съм изключително зле с мерките и в момента съм объркана малко.
В списъка с продукти пише че трябват 350 мл. брашно и 200 мл. захар и не че нещо ама аз ли не съм наред или брашното не се мери в милилитри, а в грамове, килограми и т.н.
Тъй де това 350 мл. като 350 гр. ли да го разбирам? :oops:




 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юли, 2007 6:23 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Разбирай го точно милилитри. Просто рецептата е дадена в обемни, а не в тегловни мерки.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 11:07 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
както спомена Мр.Лайзи брашното е в мл.

Примерно в чаша от 250 мл се събира 160 г брашно ..а в чаша от 200 мл се събират 130 г (става въпрос за бяло брашно тип 500).. а колко до рецпетата може да се преизчисли около 225 г брашно ще трябват

колко за захарта в 200 мл се побира 200 г захар

по стандартите на Бг да брашното се мери в Гр но рецептата е преводна и затова запазих оригиналния й вид (във Скандинавските страни почесто се използват мярката мл за брашното и зхаарта)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2007 2:03 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Юли, 2007 10:20 am Чет
Мнения: 29
Location: Варна, България
ммм... много вкусничко ми изглеждат тези мафинки.. както си падам по шоколадовите вкусотиики като нищо ще го пробвам скоро :D


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Yahoo [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB