Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:45 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Юли, 2007 6:23 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Разбирай го точно милилитри. Просто рецептата е дадена в обемни, а не в тегловни мерки.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 11:07 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
както спомена Мр.Лайзи брашното е в мл.

Примерно в чаша от 250 мл се събира 160 г брашно ..а в чаша от 200 мл се събират 130 г (става въпрос за бяло брашно тип 500).. а колко до рецпетата може да се преизчисли около 225 г брашно ще трябват

колко за захарта в 200 мл се побира 200 г захар

по стандартите на Бг да брашното се мери в Гр но рецептата е преводна и затова запазих оригиналния й вид (във Скандинавските страни почесто се използват мярката мл за брашното и зхаарта)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2007 2:03 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Юли, 2007 10:20 am Чет
Мнения: 29
Location: Варна, България
ммм... много вкусничко ми изглеждат тези мафинки.. както си падам по шоколадовите вкусотиики като нищо ще го пробвам скоро :D


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB