Продукти (за 4 порции):
4 малки банана
2 с. л. лимонов сок
4 кръгчета ананас от консерва
100 гр. течен мед
30 гр. сусам
за тестото:
50 гр. брашно
75 гр. нишесте
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. захар
1 ч. л. олио
100 мл вода
1 белтък
Приготвяне:
За тестото: Разбъркваме всички продукти и оставяме тестото да престои малко.
За бананите и ананаса: Обелените банани поръсваме с лимоновия сок. Изваждаме кръгчетата ананас от консервата и го подсушаваме. И двата плода нарязваме по желание. Топим парчетата в тестото и пържим във фритюрника от 3 до 5 мин. Оставяме да се отцедят след като са готови.
Загряваме леко меда, заливаме с него пържените плодове и поръсваме със сусам.
Да ви е сладко!
|