[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Блини (руска кухня)
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Юни, 2018 7:11 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Окт, 2004 2:39 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
брашно 500 гр
мая 1/2 кубче (оправено 10х to Velikov)
яйца 2 бр
мляко 500 мл
захар 25 гр
сол 8 гр
масло 25 гр

Маята се размива в 250 мл хладка вода, добавя се половината брашно и се бърка до получаването на кашесто тесто. Добавят се солта, захарта, разбитите жълтъци, разтопеното масло (може и олио) и се добавя останалото брашно като се разбърква непрекъснато. Тестото се разрежда с млякото (37-38 градуса) и ако има бучки се разбива с пасатор за хомогенизация. Добавят се белтъците, разбити на сняг, разбърква се внимателно и се покрива с кърпа докато втаса. Сипва се по един черпак в нагорещен тиган, намазан с безсолна сланина. Ако се използва тиган с незалепващо покритие, може да не се маже с мазнина. Готовите блини се намазват със студено масло и се сервират веднага със сметана, сладко, пушена или маринована риба, или едра кристална захар.


Last edited by MR.LAZY on 08 Мар, 2005 7:57 pm Вто, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 13 Окт, 2004 4:19 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Юли, 2004 10:34 pm Пон
Мнения: 18
Location: Варна
Малка корекция или по точно допълнение :D
Маята не трябва да е повече от 10-15 гр.
Сместа трябва да втаса преди да се прибавят белтъците.(така остава по пухкава )
Може да се съхранява в хладилник около 24 часа като преди консумиране се затоплят на фурна около 280 - 300 град. за 2 -3 мин.
Класика е да се предлагат мини-блини с квасена сметана и сьомга хайвер.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Окт, 2004 4:28 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Приемам забележката. Наистина маята трябва да е половин кубче


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Окт, 2004 4:46 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Опитах се да сервирам претоплени блини и резултатът беше отчайващ. Те се бяха слепили и се скъсаха при отлепването, явно ги намазах с малко масло. За да ги поднеса топли или трябва да ставам в 3 сутринта, или изобщо да не си лягам. Затова измислих опростена технология на приготвяне на тестото: смесвам всички съставки наведнъж вечерта, слагам тестото в най-голямата тенджера и в хладилника върху отделението за зеленчуци. На сутринта внимателно, без да кандилкам тенджерата я изваждам и веднага започвам да пържа блините. Надявам се да не докарам до инфаркт някой "правоверен" готвач. :wink: Иначе рецептата си я бива, тази е най-добрата, която досега изпробвах.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Окт, 2004 10:06 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Отдавна мислех да се пробвам с блините..,но от както имам гофретник дори палачинки ме мързи да правя..Обаче това "Готовите блини се намазват със студено масло и се сервират веднага със ..пушена или маринована риба'' ме привлече като магнит..тази то4ица с нейните риби.. :) :wink: ..покрай нея станах голяма фенка на рибоците..та мисълта ми е, че непремрнно ще пробвам този варинат..айде да не тази събота и неделя ,но следващата..непременно!!! :wink: :)
И ще докладвам какво се е получило!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB