Здравейте отново и от мен. Преди дни гледах едно от предванията на Иван Звездев, в което той направи тази баклава. Не знам защо точно "баклава" е кръстил тази рецепта, като за мен си е повече щтрудел, но вчера я приготвих и стана доста вкусничка. Естествено отново имах гаф при приготвянето на сладкишите

, но този път бях "подведена" от самия готвач...
Необходимите продукти:
1 пакет готови кори и
1 чисто масло /125 гр./
за плънката:
5 ябълки /обелени и нарязани на дребни кубчета/
80 гр. стафиди
2 ч.ч. смлени на едро орехи
1 ч.ч. захар
3 с.л. ром
и канела на вкус
сироп:
1 ч.ч. захар /а рецептата беше с мед/ и 1,5 ч.ч. вода
Всеки лист от корите се намазва с разтопено чисто масло. Плънката се разпределя на две места /на 7-8 кори се слага веднъж от плънката/. Преди да се сложи да се пече, баклавата се нарязва на квадратчета. Изпича се до зачервяване... и тук идва ред на поредния ми гаф. Ив.Зведев каза, че всичко трябва да е горещо при заливането /баклавата и сиропа/ и се получи една кашора при мен

. Та, ако правите този десерт, залейте си го както вие знаете, за да се получи хрупкав щтрудел /или баклава/, която на вкус е мноооггооооо добра.