Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:13 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 07 Яну, 2006 4:14 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Сеп, 2005 9:39 pm Сря
Мнения: 35
Здравейте отново и от мен. Преди дни гледах едно от предванията на Иван Звездев, в което той направи тази баклава. Не знам защо точно "баклава" е кръстил тази рецепта, като за мен си е повече щтрудел, но вчера я приготвих и стана доста вкусничка. Естествено отново имах гаф при приготвянето на сладкишите :x, но този път бях "подведена" от самия готвач... :)

Необходимите продукти:
1 пакет готови кори и
1 чисто масло /125 гр./
за плънката:
5 ябълки /обелени и нарязани на дребни кубчета/
80 гр. стафиди
2 ч.ч. смлени на едро орехи
1 ч.ч. захар
3 с.л. ром
и канела на вкус
сироп:
1 ч.ч. захар /а рецептата беше с мед/ и 1,5 ч.ч. вода

Всеки лист от корите се намазва с разтопено чисто масло. Плънката се разпределя на две места /на 7-8 кори се слага веднъж от плънката/. Преди да се сложи да се пече, баклавата се нарязва на квадратчета. Изпича се до зачервяване... и тук идва ред на поредния ми гаф. Ив.Зведев каза, че всичко трябва да е горещо при заливането /баклавата и сиропа/ и се получи една кашора при мен :twisted:. Та, ако правите този десерт, залейте си го както вие знаете, за да се получи хрупкав щтрудел /или баклава/, която на вкус е мноооггооооо добра.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB