Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:57 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 30 Дек, 2004 4:03 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
В темата "Тригуни" DolceVita написа:
Ами дай ми и твоите рецепти...за всеки случай!!! Довечера ще ги правя. Иначе смятам да навия бутер тесто с плънка локум и орехи и ще сиропирам като баклава. А сиропа в какво съотношение го правиш?

Извинявай, че не отговорих веднага.
Рецептите ми са абсолютно елементарни.
Бутертестото (след бавно размразяване в долната част на хладилника) се разгъва внимателно и се нарязва с остър нож на квадрати с големина 10Х10 см. (може и по-големи, ако ти харесва) В средата на всеки квадрат се слага по 1 ч.л. плънка. Квадратите се прегъват по диагонал и се пекат на 180 градуса в предв. загрята фурна. Като изстинат, се заливат със сироп от 350 г захар, 250 - мл вода и лимонена киселина на върха на чаената лъжичка (за да не се захаросат).

Плънка
1 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
1/2 ч.ч. галета
1 каф. чаша прясно мляко
малко канела.
съставките се смесват и се нагряват на котлона (без да завират)

Без плънка се правят по същия начин. След като се изпекат, се заливат със сироп или сладкарски крем(това с крема не съм го правила).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB