Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:56 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Мар, 2005 11:55 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
ImageВчера правих пирог с картофена плънка и ми остана доста тесто. Сложих го в хладилника, а на сутринта изпържих мекици. Ето какво се получи :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :

За тестото:
1 кг брашно
3 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1/3 пак мая (цялото кубче е 50 г)
хладка вода

2 ч.ч. от брашното се смесват с 2 ч.ч. хладка вода, маята и захарта. Оставя се на топло, докато сместа втаса.

След това се добавят останалите съставки и се замесва средно меко тесто (като за питка). (Не знам, как по-ясно да го обясня :oops: ).

Половината тесто веднага, щом го замесих, го сложих в найлонов плик в хладилника (другата половина я използвах за пирога).

На сутринта накъсах тестото от хладилника на късчета, колкото голям орех.

Направих ги на фитилчета, съединих крайчетата и се получиха гевречета. Сплесках ги (ако не се сплескат, могат да останат сурови отвътре) и ги изпържих в нагорещено олио. (При пърженето те се надуват.)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Мар, 2005 12:33 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:mrgreen: Супер изглеждат..като донати! :facelick: Много готина идея!!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB