Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:00 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Фев, 2006 1:55 am Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
П.П. Докато върнат книгата на biskvitka.
Източник
Как се правятот портокалови кори
Различни видовеплодови цукаты

Цукати от тиква с портокал
Продукти:
- 1 кг тиква
- 1 портокал
- 200 мл вода
- 800 грама захар
Приготвяне:
Тиквата се нарязва на кубчета, пръчици, парички, звездички, както дойде и се засипва с малко захар да си пусне сока, който се отлива.
Портокалът се попарва във вряла вода, нарязва се на парченца заедно с кората, почиства се от семките, залива се отново с вряла вода и се вари 10 минути.
Добавя се захарта и се вари на слаб огън до пълното й разтваряне в сиропа.
С кипящия сироп се заливат парченцата тиква. Оставя се да поизстине.
Сварява се отново на бавен огън докато тиквата стане прозрачна, а сиропът гъст като мед.
Дотук се е получил един хубав рачел.
Парченцата тиква се изваждат в тава за да се отцедят от сиропа и позасъхнат. После се овалват в захар.
Могат да се извадят и по-запазените парченца портокал.
Останалият рачел се пресипва в буркан.

Цукати от тиква
Продукти:
- 1 кг тиква
- 5 грама( половин пакетче) лимонтузу
- 800 грама захар
- канела или стъргана лимонова кора - на вкус
Приготвяне:
Тиквата се нарязва на кубчета, пръчици, парички, звездички, както дойде и се засипва с малко захар( 200 грама) да си пусне сока.
Загрява се на бавен огън до кипване без да се бърка. След това се оставя да изстине а сокът се отлива.
Захарта се залива с чаена чаша тиквен сок и се вари до пълното й разтваряне. Добавя се лимонтузуто.
С кипящия сироп се заливат парченцата тиква. Оставя се да поизстине.
Сварява се отново на бавен огън докато тиквата стане прозрачна, а сиропът гъст като мед.
Парченцата тиква се изваждат в тава за да се отцедят от сиропа и позасъхнат. После се овалват в захар, размесена с канелата или с настърганата лимонова кора.
Останалият рачел се пресипва в буркан.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2006 5:12 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Страхотно! Спомням си, че преди години бяхме сушили праскови със захар цяла нощ в една "терма" на ниска температура и бях станали много хубави.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB