Беше ми останало малко пюре от тиква, след като правих
тиквения хляб и реших да го използвам и него. Сложих малко захар и канела в пюрето, разбих на сняг белтъци с пудра захар, смесих внимателно тиквата и белтъците и изсипах сместа в намаслена и наръсена с галета тавичка. Отгоре поръсих с кафява захар и запекох във фурната, докато се стегна и зачерви. Реакцията на домашните беше див и неописуем възторг
(както и тотална отвратеност
от страна на малкия тиквомразец)
Ето я и самата рецепта:
500 г пюре от тиква
3 белтъка (ако яйцата са по-малки трябва да са 4)
6 с.л. захар
4 с.л. пудра захар
1/2 ч.л. канела
масло и галета за тавата
3 с.л. кафява захар за поръсване
Мисля, че в чашки ще е по-красиво и следващия път ще го направя така.