Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 10 Дек, 2019 6:29 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Тиквен мус
Сготвено на: 17 Ное, 2004 10:25 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Image
Благодарение на помощта на Лудетина, Великов и Dr.Oetker най-сетне се справих с муса и ето го резултата.

Продукти:
500 г пюре от тиква
2-3 с.л захар
10 г (1 пак.) желатин Dr.Oetker
1,5 с.л. сухо мляко

Желатинът се накисва в 3 с.л. студена вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня. Добавя се към предварително смесените пюре, захар и сухо мляко. (Ако тиквата е сварена в мляко, сухото мляко е излишно.) Добре е пюрето да се затопли, защото ако е студено, желатинът се стяга на сополи.
Когато сместа започне да се стяга, се разбива с миксер и се слага в купички. Мусът се охлажда в хладилника за около 2 часа. Това е!


 Profile  
 
 Рецепта: Тиквен мус
Сготвено на: 18 Ное, 2004 3:53 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Забравих да спомена. че тиквено пюре се прави, като тиквата се нарязва на малки кубчета и се задушава с малко вода и 1 ч.л. масло. Аз сварявам наведнъж 2-3 кг тиква и след това държа пюрето в хладилника. Захар не слагам, защото мисля, че няма да е толкова трайно. Ако стане прекалено водно, част от водата се излива.


 Profile  
 
 Рецепта: Тиквен мус
Сготвено на: 18 Ное, 2004 4:25 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) :) Браво на теб!!Както си го описала и онагледила,примамва дори "тиквомразец" като мен! :) ;)
След агитацията на Вещица (за нелюбимите неща към които постепенно привикваш и даже харесваш след време) ще взема да се пробвам! ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Тиквен мус
Сготвено на: 18 Ное, 2004 4:50 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Аз пак забравих нещо важно, дори най-важното! :oops: В муса има подправки - канела 1/2 ч.л., карамфил и бахар по 1/4 ч.л. Може да се сложи джинжифил или ванилия, каквото искате. Без подправки тиквата е безлична (дори безвкусна), а като се овкуси малко, придобива характер ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB