Това са любимите бисквити на нашето семейство!

И на мен в частност, имайки в предвид ,че сладкото не ме влече..

Првят се много лесно, и бързо..изчезват за отрицателно време.Обикновенно првя доза и половина, но тук ви давам пропорциите за една. Снимки няма, никога не успявам да реагирам достатъчно бързо, докато се наканя и са се изпарили..
Двойни шоколадови бисквити
Необходими продукти: (20- 30 броя, зависи от големината)
75 гр. масло (омекнало)
75 гр. пудра захар
75 гр. кафява захар (може и обикновенна кристална)
1 голямо яйце, предварително разбито
150 гр. брашно
1 п. бакпулвер (10 гр.)
ванилова есенция (аз ползвам течна- 1/2 от шишенцето на Др.Йодкер)
25 гр. какао
25 гр. счукани ядки (каквито имате -лешници, бадеми, орехи..)
175 гр. натурален шоколад (натрошен на гранулки)
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта на крем.Добавяме яйцето и есенцията и пак разбиваме.Постепшено прибавяме пресятото брашно с бакпулвер и какао.Добавяме ядките и 3/4 от шоколада.Оформяме топчета ,които сплескваме на малки питчици.Подреждаме в тава ,застлана с хартия за печене, на разстояние (защото се разливат малко). Посипваме отгоре с останалия шоколад и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса -12- 13 мин.(зависи колко големи ще ги направите).
Приятен апетит!
П.С. Ако използвате млечен шоколад, може би ще се наложи да намалите захарта.