Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:48 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Май, 2006 11:39 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Това са любимите бисквити на нашето семейство! :) И на мен в частност, имайки в предвид ,че сладкото не ме влече.. ;) Првят се много лесно, и бързо..изчезват за отрицателно време.Обикновенно првя доза и половина, но тук ви давам пропорциите за една. Снимки няма, никога не успявам да реагирам достатъчно бързо, докато се наканя и са се изпарили.. :mrgreen:

Двойни шоколадови бисквити

Необходими продукти: (20- 30 броя, зависи от големината)

75 гр. масло (омекнало)
75 гр. пудра захар
75 гр. кафява захар (може и обикновенна кристална)
1 голямо яйце, предварително разбито
150 гр. брашно
1 п. бакпулвер (10 гр.)
ванилова есенция (аз ползвам течна- 1/2 от шишенцето на Др.Йодкер)
25 гр. какао
25 гр. счукани ядки (каквито имате -лешници, бадеми, орехи..)
175 гр. натурален шоколад (натрошен на гранулки)

Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта на крем.Добавяме яйцето и есенцията и пак разбиваме.Постепшено прибавяме пресятото брашно с бакпулвер и какао.Добавяме ядките и 3/4 от шоколада.Оформяме топчета ,които сплескваме на малки питчици.Подреждаме в тава ,застлана с хартия за печене, на разстояние (защото се разливат малко). Посипваме отгоре с останалия шоколад и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса -12- 13 мин.(зависи колко големи ще ги направите).

Приятен апетит! :)

П.С. Ако използвате млечен шоколад, може би ще се наложи да намалите захарта.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Май, 2006 2:32 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:ligi:
А как се троши шоколад на гранулки? Имам още от кувертюра (а той е доста дебел), така че чипс не ми се търси :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Май, 2006 2:35 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Настърган не става ли? :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Май, 2006 2:43 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ами аз кувертюра го "нарязвам" на прилични парчета с ножа за хляб.. :oops: нали прилича на трион и по-лесно се реже.После в робота. 8) А иначе може и на дъска, застлана с найлончета и БАм-БАм с дръжката на ножа (или с чука на съпругът :twisted: (завит в найлон..да не ми цапа шоколада).Аз чипс не съм ползвала. ;)

Радост, по-добре е на парченца.Те се разтопяват ..ох потекоха ми лигите.Накарай мъжлето да го натроши. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Май, 2006 4:08 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Да не съм луда! :shock:
Ще ми го изяде всичкия! :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Май, 2006 4:53 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Радост написа:
Да не съм луда! :shock:
Ще ми го изяде всичкия! :lol:


Лошо си го научила. Моят никога не си позволява да изяде повече от половината от това, дето му е възложено да обработва.

:mrgreen: :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB