Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:08 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Юни, 2006 3:29 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Уорнинг: не съм пробвала още рецептата, но ми се стори твърде вкусна, за да не я споделя. Взех я от много симпатичния сайт cookingforengineers.com

Тъй Чийзкейк plain New York style:

За блата:
110 гр. бисквити (там пише пълнозърнести)
4 с.л. разтопено масло
1 с. л. захар

Бисквитите се разбиват в кухненски робот до трохи и се омешват с маслото и захарта. Дъното на 25/6-сантиметрова тортена форма се намазва с половин лъжица масло, изсипва се сместа, след което се натиска отгоре с плоскодънна чаша, докато изцяло се заглади. Ръбчетата се заглаждат с лъжичка. Блатът се пече 10-12 минути на 160 градуса, докато стане златист, след което се изважда да изстине.

За пълнежа (ей тука е страхотията, но количеството е за 12 порции):
1.1 кг. крема сирене
350 гр. захар
3 с.л. брашно (по избор)
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. ванилов екстракт
1/2 ч.ч. пълномаслена сметана
2 големи жълтъка
6 големи яйца
щипка сол

Крема сиренето се натрошава и се разбива с миксер (или в робота, предполагам) 2-3 минути. Като се изглади се добавя щипката сол и 1/3 от захарта. Когато и тя поеме се слага следващата 1/3 захар, след това последната. Тук може да се добави и брашно, за да е по-стегнат кейка. Добавят се и лимоновия сок и ванилията и отново се разбива, докато поемат. След това идва ред на сметаната, след като и тя поеме се слагат двата жълтъка, разбива се докато стане хомогенна сместа и след това три по три се добавят целите яйца.

Готовата смес се изсипва върху охладения блат и се пече в предварително загрята до 260 градуса фурна за 10 минути, след което фурната се намалява до 100 градуса и кейка се пече още 1 ч. и 40 мин.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2006 4:47 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Определено ще изнудя Биски да я направи тази рецептичка. Така де, нали съм индженьор?


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юни, 2006 2:43 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Е, като идженьор трябва ти да я направиш, не да изнудваш добрите филолози :lol: Имаше и снимки, ама нещо не можаш да ги кача, вижте в сайта, адски са апетитни


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 6:44 pm Пет 



Когато бях в САЩ, ядяхме доста от този чийзкейк. Тук го правя, но не слагам обикновенно крема сирене. Обикновенно използвам Филаделфия.

Аз го гарнирам с ягоди и става много вкусно.

Малко е трудоемко и не винаги ми се получава желания ефект.


  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 8:47 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Яну, 2007 3:07 am Вто
Мнения: 60
Аз веднъж се пробвах. Уникален чийз направих. Блата с моторна резачка не можеш го разрежеш :lol:
Нещо обърках някоя съставка...ама не знам коя :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB