Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:07 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
 Рецепта: Пълнена тиква
Сготвено на: 30 Юли, 2006 9:39 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
То затова навремето са пекли тиквата в пещ, хем къщата е топла, хем няма дебели сметки за ток ;)

Искам такава тикваааа! :pump:


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Юли, 2006 10:23 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
И колко горе-долу продължава този процес? Два, три часа?


Толкова 2 - 3 часа, като зависи от големината на тиквата.
След втория час може да се пробва с вилица доколко е опечена тиквата.
За да се образува карамелизирана коричка отгоре се маха тиквеният капак последния половин час.

Относно тока - може да спрете парното докато печете, печката ще отоплява през това време и колкото по-често проверявате степента на готовност на тиквата, толкова по-топло ще ви бъде. :twisted:

neli.mag, твоят вариант с меда звучи много вкусно.
То сега не е сезон за тази рецепта, но бях обещала да я пусна и го правя, докато не съм забравила. :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB