inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 14 Юли, 2014 4:32 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Ное, 2004 11:59 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Заповядай ,Бисквитке!
Ето ,рецептата за курабийките:

Джинджифилови курабийки (за окло 30-35 бройки)

Необходими продукти:
250 гр . брашно
1 ч.л. сода
1 с.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. смлян бахар
75 гр. масло
100 гр . захар (най-добре кафява)
75 гр. мед или глюкоза
1 разбито яйце

Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното заедно със содата и подправките.Разбиваме маслото със захарта на крем ,прибавяме меда и яйцето.Добавяме сухите съставки и замесваме твърдо,но податливо на обработка тесто..дано сте ме разбрали.. :oops: просто не трябва да е мноого твърдо,защото после курабийките ще станат "зъботрошачки",а ако е много меко пък ще се разтекат прекалено при печене..И така замесваме тестото ,оформяме топчета колкото малък орех , редим в намазнена тава и леко ги сплескваме.Печем в предварително загрята фурна (170 гр) около 15-20 мин .повърхноста им трябва леко да се напука. :)

Доста са ароматни..за хора несвикнали с аромата на бахар и джинджифил ,малко е силно даже .. :) .Затова по ваша преценка ,ако желатете намалете малко дозировката на подправките...;) като начало..после ще си го регулирате..
Време е да млъкна.. :evil: Надявам се обясних горе долу каво искам да кажа..Извинете ,обаче от много :cheers: :drink: Image тази вече не ми тече много гладко мисълта! ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2004 11:20 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:lol: Благодаря, задължително ще ги опитам. Вече имам идея да ги направя част от коледната украса. Само един въпрос: колко са трайни? Ако ги изпека сега и ги скрия на сигурно място, ще стават ли за ядене след 20-ина дена?


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2004 11:53 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:lol: :lol: :lol: Нямам никаква предства..мога да ти кажа само ,че до 3 -тия ден са хубави ..после незнам ,никога не съм имала въсможност да проверя. :lol: :lol:
Принципно са малко по-хрупкави ,нали са курабийки ,така че се надявам да издържат,в някоя метална кутия..далеч от лакомниците! ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Дек, 2004 12:46 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Направих тестото малко по-твърдо, тъй като тайничко се надявах да извая от него гъбки. Не се получиха и направих обикновени курабийки. Част от бахара замених с карамфил. Получиха се толкова ароматни и вкусни, че гостите ми заявиха, че са вече пристрастени към тях. Нямах възможност да проверя каква е трайността им, тъй като курабийките бяха изядени за броени минути.
Следващия път ще сложа брашно точно по рецептата, защото наистина се получиха малко твърдички (а може и от печенето да са се поизсушили, изпробвах новата си печка и пекох двете тави наведнъж на по-ниска температура от посочената)
Благодаря, Ludetina!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2005 12:17 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
ImageУауу ,нова печка!!
ImageТова се казва "невроятен коледен подарък"!Браво!!!Честито!!Пожелавам ти, множество кулинарни подвизи!!:) :) :)

П.С. Радвам се за курабийките! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2005 12:10 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря, пожелавам ти и на теб да се сдобиеш с печката на твоите мечти! А на този, който е изобретил фурните с вентилатор - дълбок поклон!
Курабийките следващия път ще ги украся с глазура, да видя, какво ще се получи ;) Много ми харесаха и като се посъвзема след тортите, които не спрях да нагъвам от една седмица, ще ги направя отново 8)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB