Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 12 Юли, 2020 10:50 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Дек, 2004 11:33 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Понеже отворихме тема за сладки,ето едни ,които съм правила вече 3-4 пъти..и са супер !Най- хубавите домашни кокоски,които съм правила,а те са поне 5-6 вида,понеже са ми слабост. ;) :) Е ,не са като на "Манос" (от тези ,които продават на килоргам),но пак са прекрасни!Както се досещатате от заглавието на DolceVita са.

Кокосови сладки

Необходими продукти:

2 белтъка
2/3 чаши захар
1 ванилия
щипка сол
3 ч.ч. кокосови стърготини (сега не мога да сетя грамажа точно..около 200 гр. трябва да е)
орехи/бадеми


Начин на приготвяне:
Разбиват се белтъците със солта,захарта и ванилията на твърд сняг. Прибавят се кокосовите стърготини и пак се бърка (на ръка). От сместа с малка лъжичка се сипват купчинки в намаслена тавичка, върху всяка купчинка се слага по един бадем или орех и се пече на слаба фурна (160- 180°С) до порозовяване.

:facelick: Сега съм решила да ги пробвам с орехи..ще докладвам как се е получило!


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Дек, 2004 1:42 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Страхотно! Най- силно ме впечатли липсата на мазнини. Задължително ще ги опитам!


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 2:39 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Относно липсата на мазнини....кокоса е много мазен....но рецептата ми хареса така че ще изненадам любимия...той обича кокоски а и малко растителни мазнини не са много страшни :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 4:01 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Всъщност, имах предвид липсата на масло и маргарин. Преди две години правих коледни сладки по много от няколко вида и тогава ми трябваха около два килограма мазнини (животински). Тази година все още не успях да стигна до сладките, дори джинджифиловите курабийки не можах да опека :oops: , не си спомням, къде са едни специални гъбковидни форми :cry: . Идеята ми беше да ги направя като гъбки и шапчицата да я топна в шоколад, а пънчето - в бяла глазура.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 4:21 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много готина идея! :)
Можеш да пробваш с картонено шаблонче,но е далеч по пипкаво.С такова шаблонче миналата коледа ,изрязвах сладки във формата на снежинки и ги украсявах с бяла глазура(от белтък и захар)...


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 5:03 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Е да, ама аз имам форма като за отливки и исках да е релефно.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 5:06 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
От онези които се слагат на котлона..нещо като праисторически гофретник?Майка ми има такава "форма"..,но отдавна не е правила сладки гъбки.. :( Като малка ги обожавах..


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 5:26 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Същата е! Но не е използвана от много дълго време и позагубих дирите и. Ще се изявявам като ваятел, но така е почти сигурно, че ще се сплескат от страната, която се допира до тавата.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Дек, 2004 12:18 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:( Най-вероятно така ще стане..Единственото за което се сещама като вариант,е как правих веднъж целувчени гъбки..
:arrow: значи с част от сместа да направиш топчици (т.е. щапчици)
:arrow: от втората част пънчетата (обаче дали няма да слегнат и да се сплескат :-? )
и после да ги съединиш..Ама става много сложно.. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Дек, 2004 12:22 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Искам да споделя какво направих с белтъците, които ми останаха от Сладкарския крем.

Значи към горната рецепта (обаче с 3 белтъка), добавих 4 ч.ч. корнфлейкс, 2/3 ч.ч. счукани орехи, а кокосовите стърготини намалих на 1 ч.ч., количеството на захарта запазих. Процедира се по абсолютно същия начин.

Наричат се "Къдрави бисквити". ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Яну, 2006 8:19 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Image

Направих ги, обаче без ядки.
Станаха много вкусни.
Така ли трябва да изглеждат?

[hide]Докато се опитвах да ги украсявам, детето ги нападна и трябваше да снимам спешно :oops: .[/hide]


Attachments:
cocoski.jpg [185.63 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 15 Яну, 2006 8:29 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Мен ме зарази с тях biskvitka. Ще правя явно :P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB