Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:56 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Фев, 2007 6:08 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Рецептата е на Радост, изпълнението - на сина ми, само снимката е моя.
Много ароматен, сочен и вкусен сладкиш - всички хапнахме по 2 парчета, дори и капризното ми дете яде (все пак си е негов 8) )

1 яйце
1 непълна ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно

Яйцето се разбива със захарта, добавят се олиото, брашното и млякото със содата.
Тестото се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка.

Блатът се пече в предварително загрята до 200 С фурна около 10 мин, после се намалява на 180 С. Готов е, когато стане златист и клечка, забодена в средата, излезе суха.

Изважда се от фурната, набожда се на няколко места с клечка или шишче и както е горещ, се намазва с боров мед (при мен бяха 5 с.л.) и се поръсва с кокосови стърготини.

Вариант: Може блатът да се остави да изстине и да се намаже със сладко и да се поръси с орехи.

Сладкишът се поднася изстинал (дано имате търпение да го изчакате).


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2007 6:27 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ако Бироразливачът на такава крехка възраст е направил този сладкиш, то след някой и друг месец да очакваме най-малко нещо такова. :mrgreen:

А с обикновен мед дали ще е добре. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2007 6:33 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Не знам, IPA, той е много по-сладък, може би ще трябва да намалиш захарта в тестото :roll:
С радост се отървах от боровия, който от месеци ми се мотаеше и се чудех, какво да го правя.

Младежът се справя добре и със скарата 8) (надявам се това да не го прочетат от Закрила на детето :twisted:)


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2007 8:00 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Аз подозирам, че след 15-тина годинки Джейми Оливър ще му диша прахТа под колесницата на Бироливников 8)
Да разбирам ли, че си става достатъчно сочничък сладкиша отвътре, щом не се сиропира? Така ще разбирам...
Мисля обаче със сладко да го пробвам, или с 'желе' от дюли. Имаме много, а аз не смея да прекалям с мед, какъвто и да е, след едно адско подуване.
:mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2007 8:04 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Боров мед не съм консумирала от детските си години - баба ми го правеше и използваше като лечебно средство през зимата, от тогава го недолюбвам.

А младежът, щом освен с бирата се справя и със скарата, голям човек ще излезе от него, да знаеш (надявам се това да не го прочетат от Закрила на детето ). :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Фев, 2007 1:14 am Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Ное, 2005 12:35 am Чет
Мнения: 1
biskvitka Спасибо за пирожок! Влад все же его испек 8)

ImageImage


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Фев, 2007 1:42 am Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Става и с желе от дюли. Правила съм. Ако е по-рядко, се сиропира доста добре.
Всъщност, оригиналът е със сладко и смлени орехи. Просто комбинацията между боровия мед и кокоса се оказа доста интересна и стана любима на сина ми, та затова го правя най-често така.

[hide]Биски, много се радвам, че детето си го е хапнало с удоволствие!
Да го пазиш добре малкият готвач, че ще го отмъкне някоя мързелива мома рано-рано... :mrgreen: [/hide]


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB