Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:25 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Фев, 2007 10:44 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Не знам случва ли ви се да правите такива изпълнения,ама аз много често работя така.Решавам да правя торта,защото на домашните им се е дояло нещичко сладичко,ама по-така,и фантазията ми включва на 6.Така се родиха и тия две торти.На първата блатът и е пандишпанов,с прибавка на кокосови стърготини.Кремът включва разбита течна сметана около 400 мл,с разбъркани две кофички заквасена сметана,едно добре прецедено кафе и два желатина.Блатовете сиропирах със сока на една консерва ананас,а плода-нарязан ситно и бух!-в крема.Цялото това нещо го омазах с разбита течна сметана и украсих с ивици сгъстено с малко мляко разтворимо какао "Милка",които размазах със шишче.
Image
Image


Attachments:
File comment: снимка 2
02-04-07_1832.jpg [37.9 KiB]
Downloaded 352 times
File comment: снимка 1
02-04-07_1829.jpg [40.04 KiB]
Downloaded 328 times
 Profile  
 
Сготвено на: 18 Фев, 2007 11:06 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:ligi: Нямам думи за друг коментар.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Фев, 2007 11:15 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Имах проблем с постването на снимките на втората торта!Та,втората торта я правих за рождения си ден.Блата направих пак пандишпанов,с едно яйце.Наредих по края на формата бишкотите,леко топнати в прясно мляко.Целия този кратер запълних с разбита течна сметана,смесена с три! кофички заквасена сметана,нарязани ситно киви и ягоди.Желатина разтворих в следното:в чашка бяло вино накиснах за половин час кори от лимон и портокал,малко карамфил и канела.Излях половината крем,наредих изрезките от бишкотите и покрих с останалия крем.За украсата няма да говоря.
Image
Image
Image


Attachments:
02-18-07_1159.jpg [29.48 KiB]
Not downloaded yet
02-18-07_1200.jpg [32.63 KiB]
Not downloaded yet
02-17-07_1613.jpg [29.36 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2007 10:15 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Макар че тортите не са много по моя вкус, не мога да не се преклоня пред такова майсторство!

Браво за фантазията и за изпълнението!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2007 11:41 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Дима Т, Честит рожден ден! :hbd:
Да си жива и здрава и все такива вкусни и красиви неща да приготвяш!

Ще може ли малко повече подробности за пандишпана (т.е. искам точната му рецепта) :plz:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2007 10:08 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Това за пандишпана го знам от майка ми.На едно яйце се полагат две препълнени лъжици захар,две препълнени лъжици брашно и една лъжица олио.И така можеш да си направиш пандишпан със 78 яйца,примерно.Количеството на захарта и брашното можеш да променяш леко според големината на яйцата.Аз по принцип работя "на око" и не ми е трудно да налучкам,но ми е трудно да го обясня :oops:. Вярвам,че ти ме разбираш правилно.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2007 11:52 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Някои казват, че сладкарството било върхът в кулинарното изкуство. Като гледам тия чудесии, им вярвам напълно.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB