Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Дек, 2018 6:29 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Ирландски кейк
Сготвено на: 21 Дек, 2004 1:34 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
В шкафа ми се мотаеше една бутилка с българско 'уиски'. Доста време се чудих, какво да го правя, докато един ден случайно попаднах на една рецепта на Пенка Чолчева. 'Уискито' бе употребено за много кратко време, дори опитах и вариация с ром, но с уиски е по-хубаво. Сладкишът е плътен, не много сладък, с леко хлебен вкус. Приятно допълнение към следобедния чай (кафе).

2 ч.ч. брашно
2 каф. ч. пудра захар
4 с.л. масло
1 винена чаша уиски (ирландско, предполагам, но става с каквото имате)
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. стафиди
1 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 ч.ч.=200 мл
1 каф.ч. = 100 мл
1 винена чаша = 120 мл

Маслото се разбива с пудрата захар и се прибавят останалите съставки без стафидите. След като тестото се бърка 15-20 мин, се добавят стафидите. Тестото се изсипва в намаслена форма за кейк.
Кейкът се пече в умерена (180 градуса) фурна.

Формата съм я наръсвала с брашно, галета, овесени ядки, но и без да се ръси, сладкишът не се залепва.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB