Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Юни, 2018 9:38 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 22 Дек, 2004 11:20 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Image
Ето,как изглеждат бисквитките с фастъчено масло ,които правих днес.Снимкате не е моя,копнах я от сайта от където взех и рецептата.Моите станаха по кафяви,явно малко ги прпекох..:oops:

Сладки с фъстъчено масло и стафиди

Необходими продукт:
1/2 ч.ч. стафиди
100гр. размекнато масло
1/4 ч.ч. фъстъчено масло
1/2 ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода

Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото и захрта на пухкав крем,добавяме брашното смесено със содата.След като сместта поеме брашното прибавяме стафитидите.Размесваме добре.Оформяме топчета ,които леко сплескваме с ръце.Редим в застлана с хартия тава и печем в предварително загрята фурна (180 гр.) и печем 15-20 мин.

Приятен апетит!На нас много ни се усладиха! ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Дек, 2004 12:12 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Лудетина, а с какво ги ароматизираш? Изглеждат много апетитно, но и аз бих ги направила по-кафяви. И с каква захар ги правиш?
Случайно видях в магазина хрупкаво фъстъчено масло, случайно някой да го е пробвал?


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Дек, 2004 12:29 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
В рецептата нямаше ароматизатор..сега като си хапвам една (с научна цел..да проверя дали биха им понесли допълнителни аромати ;) :twisted: ) не мисля ,че има нужда..фастъчения аромат се усеща и стафидите допълват картинката..Ако решиш да добавиш ванилия или коняк..или каквото решиш сподели за крайния ефект!
За фастъченото масло-принципно в рецептата се използва ''crunchy peanut butter '',обаче аз ползвам българското..за което незнам дали е ''creamy'' или "crunchy" :chik:
Знам ,че има разлика между 2 -та вида ,но каква..никога не съм пробвала друго фастъчено масло освен българското.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Дек, 2004 1:07 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Не харесвам аромата на фъстъците, затова попитах за ароматизатори (за туширането му бих сложила силни подправки като канела и карамфил).
А в crunchy маслото вероятно има парченца ядки, точно за този вид масло питах. Има и българско, не помня нарката, мисля, че беше Балчо.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB