Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:43 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 14 Юни, 2004 9:52 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Баварски крем с кафе

500 мл. прясно мляко
150 гр захар
6 жълтъка
2 пакетчета нескафе (или 2-3 ч.л.)
1 пак. желатин(10г.)
1 пак. ванилия (1/3 -1/2 от течната на др Йоткер)
200 мл. течна сметана(2 пак.суха)
шоколад за гарниране

Начин на приготвяне:
Млякото и захарта се кипват. Оставяме малко да се охлади. Жълтъците се разбиват добре, при непрекъснато бъркане се добавя млякото. Вари се на водна баня около 10 мин, докато се поучи лек крем. Добавя се разтвореното в 2 с.л. топла вода кафе. Добавя се разтворения желатин (Приготвя се по следния начин: желатина се накисва в 5-6 с.л вода за 5 мин да набъбне, загрява се на водна баня, докато се втечни като сироп (да не кипва!!! защото се развалят желиращите свйоства), разбърква се добре. Добавя се разбитата сметана и се разбъква, докато се хомогенизира. Изсипва се в десертни купички и се оставя в хладилника за 4-5 часа. Гарнира се по желание с какао, шоколадови пръчици или с разтопен шоколад.


П.С. Ако се използва суха сметана се приготвя според указанията на опаковката т.е в някои случаи трябва да се предвиди още мляко..
не знам от къде съм си я записала, който си я познае да си каже

Мен с кремовете ме няма много, но този все се получава.
Успех!!! 8)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB