inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 25 Окт, 2014 4:21 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Грис халва
Сготвено на: 29 Апр, 2007 5:15 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Ное, 2004 1:28 pm Пет
Мнения: 6
Location: София
Продукти:

200 гр. грис
100 мл. олио
200 гр. захар
250 мл. вода
50 гр. орехи
1 гр. канела
пудра зaхар за поръсване

Начин на приготвяне:

Грисът го слагате в тиган или тавичка със сгорещената мазнина и изпържвате на слаб огън до зачервяване.

След това заливате с горещ сироп, приготвен от захарта и водата, като бъркате непрекъснато, за да разбие добре.

Прибавяте счуканите или смлени орехи и канела.

Сместта отново се разбърква, разпределя се в купички или чинийки и поръсвате с пудрата захар.

Вместо орехи може да използвате бадеми. А може и без ядки.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB