С риск да ме обвинят, че създавам умишлено работа на зъболекарите и че превърнахме форума от готварски на сладкарски, още една забравена от деството рецепта за
МЕДЕНИ КАРАМЕЛЧЕТА (CARAMELOS DE MIEL)
-----------------------------------------------------------------
250 г захар
250 г мед
150 г масло
В широка емайлирана тенджера се смесват добре всички продукти. Слага се на огъня и се загрява на слаб огън за около 15-20 минути.
Вари се, докато капка от сиропа пусната в чаша вода образува
веднага плътно топче, а не се разтяга като ластик.
Изсипва се върху мраморен плот, намазан с мазнина. Когато поизстине, се маркират с нож карамелчета. След пълното им изстиване се отделят от плота, разчупват се и .....
Едно време когато нямахме мраморен плот, бонбоните ги правехме в тава. Съсипахме всички тави на майка ми, ама пък какви бонбони си имахме .