Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 3:54 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 26 Дек, 2004 6:06 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Много привлекателен и въздушен десерт. Продаваха се някога подобни сладкишчета и ги наричахме "Хапнеш нещо, глътнеш нищо". Имат много особен вид и ако човек малко си развихри въображението, може да ги нарече и с друго име, например: "Женска радост" , "Момичешка гордост" или нещо друго от този род. :P


КРЕМБО
-------------
5 белтъка
1 ч.ч. захар
1 с.л. желатин предварително накиснат в 3 с.л. вода
Малко настъргана кора от портокал или лимон
Около 20-25 кръгли фини бисквити
------
300 гр шоколад
100 гр масло

1. Белтъците се поставят в съд върху тенджера с гореща вода (водна баня) и се разбиват до образуване на плътен сняг. Към тях се прибавя желатина, захарта и портокаловата кора. Оставят се да изстинат.
2. Белтъчният сняг се поставя в найлонов плик, на който се изрязва едното ъгълче и се изстисква върху всяка бисквита. Големината на всяко сладкишче зависи от големината на бисквитата. Оставят се на студено да се стегнат (по възможност за около 10 мин в камерата на хладилника)
3. Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня или в микрото и с лъжичка се полива всяко сладкишче или просто се потопява в течния топъл (не горещ) крем.
4. Съхраняват се на студено.

****По избор към белтъчния крем могат да се добавят смлени ядки или течен шоколад, да се глазира с бял шоколад или да се "раира" с бял шоколад.
****Има и друга технология за приготвяне на белтъчния сняг - разбиват се белтъците и в тях на тънка струйка се изсипва топъл , но не горещ гъст захарен сироп (на 1 ч.ч. захар :1-2 с.л. вода)
****Същият десерт може да се приготви с вафлени фунийки за сладолед. Напълват се с белтъчния крем и горната част се потапя в течния шоколад.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB