Много съжалявам, но снимка не мога да ти предложа. Рецептата я преписах от една книга за сладкарство, която ми я даде една приятелка временно. Сладкишът е доста скъп и поради тази причина съм го правила един-единствен път за рожден ден. Ако си решила да го правиш, следвай точно по указанията в рецептата.
Височината му е колкото на Чийз кейк, а и вкусът също се доближава до неговия (колкото се отнася до крема), става пухкав и е невероятно вкусен. Продуктите за крема се разбиват много добре с миксер. А и печенето е също както при Чийз кейка. Пече се докато не се образува златиста коричка отгоре.
А украсата можеш да я направиш по твой вкус. Аз не съм го украсявала, той и без украса е много красив, ообено след като го разрежеш на парчета. Отдолу тъмнокафявата подложка, а отгоре бяло-жълтеникав крем.
Внимавай, да не е много силна долната част на фурната, за да не прегорят орехите. Пече се в средната част на фурната и върху решетката.
Сетих се още нещо. Правих още веднъж същия сладкиш, но подложката я направих от наполовина счукани бисквити, наполовина орехи Естествено, намалих съответно количествата на маслото и захарта. Има почти същия вкус.
|