Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 3:50 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Яну, 2013 10:59 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
lilimileva написа:
:) Гледах как се прави точно тази торта по 24h kitchen(ТВ канал) и е наречена на етапа от Колоездачната обиколка на Франция Париж-Брест.Затова има форма на венец за победителя!Всъщност е огромен еклер от парено тесто. :facelick:


Малко уточнение. Париж - Брест не е част от колоездачната обиколка на Франция, а самостоятелно състезание, създадено през 1891 година (обиколката на Франция започва 1903 година). Сладкиша е с формата на колоездачно колело и е създаден през 1910 година. В началото отгоре се поставяли тънки хлебни пръчки, които изобразяват спиците. В наше време, само ограничен брой сладкари продължават да спазват традицията.

Биски, големи Париж-Брест се правят само по поръчка. Иначе се произвежда само индивидуален с диaметър между 10 и 13 см или мини (петифур). Крема не е обикновен ванилов крем, а маслен крем пралине ( с лешникова паста) и няма разбита сметана. По начнина, които си описала се приготвя Сент Оноре - лесен вариaнт. Оригиналът се прави с крем шибуст.
Преди да се изпече, се поръсва с филирани бадеми, а преди сервиране - с пудра захар.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2013 3:22 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Кристи, може ли рецептата на крем Шибуст?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB