Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Дек, 2018 12:49 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 26 Ное, 2007 5:54 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Това е уникално вкусен и богат щрудел от моята скъпа приятелка Поли.

Продукти:
- точени кори
- орехи
- ябълки
- захар
- мазнина
- канела (и евентуално пудра захар)

Количествата са горе-долу за 1/2 тънка точена кора, 10-тина едро счукани/смлени ореха, 2 малки до средни ябълки, малко мазнинана (колкото да не е без хич), 1 с.л. захар и канела според предпочитанията.

Корите, както са си "фабрично сгънати", се разрязват по сгъвкагта. Получените половинки се прегъват на две отново и мислено се разделят на две полете. Върху едното поле се поръсват богато орехи, след това се настъргават ябълките, посипват се със захарта и канелата, а другото поле леко се намазва с мазнина. Навива се. Така се правят колкото бройки са необходими за запълване на тавата. Подрежвад се в предварително намазнена тавичка и се пекат докато порозовеят.

"Триковете" тук са два - ябълките се стържат директно над кората, а не предварително, като така пускат сока си в самия щрудел и го правят много сочен и вкусен. Сокът се просмуква в орехите и ги прави меки и почти топящи се в устата. А тънката кора създава усещането, че човек яде някакъв деликатес от ябълки и орехи.

Лично аз си мисля, че би се получило много добре и с нерафинирана захар или пък изобщо без захар (ако човек не е "фен" или спазва някакви ограничения)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB