inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:56 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Яну, 2005 11:33 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Ето един от съвременните варианти на печени ябълки.

6 ябълки
По 1 с.л. кафява захар на ябълка (който обича по-сладко, увеличава количеството)
Канела
Счукани орехи (една шепа)
Ванилия

1. Ябълките се срязват отгоре (капаче)и се изчиства сърцевината им.
2. Нареждат се в подходяща дълбока чиния. В образуваната кухина се посипва захар, орехи и ванилия, набучват с парче канелена пръчка (или се посипват с канела).
3. Не се покриват с похлупак и се пекат 15 минути на най-силната степен.
4. Поднасят се с топли или студени с топка сладолед или ванилов (сладкарски) крем.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Яну, 2005 8:49 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Да си призная, никога не съм пекла ябълки :oops: . Трябва ли да се белят? Или е достатъчно да се направи тунелче вътре?. И колко твърди трябва да са накрая?
Много въпроси, и все глупави...


 Profile  
 
 Рецепта: Печени ябълки
Сготвено на: 12 Яну, 2005 5:43 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Ако не си правила, пробвай и ще видиш ,че е много лесно, диетично и вкусно. Аз никога не ги беля, само срязвам отгоре за капаче, издълбавам с лъжичка или тесен нож сърцевината (веднъж дори ги сложих заедно с нея - да не се хаби материала ;) ) , пълня ги с орехи, захар и канела, слагам капачето и ги пека. Преди да имам микро ги печех на фурната, но сега ги правя само в него. По-бързо става и по-лесно. Готови са когато отвътре станат меки , почти като пюре.
Може да се напълнят и със смес от разбити белтъци и конфитюр, но тази версия в микрото не съм пробвала. Имм печален опит от печене на белтъци в микрото с Павлова, та не смея да опитам за втори път.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Яну, 2005 9:54 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ако сложа няколко капки коняк, има ли опасност да се запали? Или да използвам омразната ми есенция?
С яйцата и аз имам печален опит, при мен дори и без черупки експлодират...


 Profile  
 
 Рецепта: Труден въпрос
Сготвено на: 13 Яну, 2005 4:44 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Не съм пробвала и честно казано - не знам, но щом става въпрос за няколко капки, не би трябвало да се запали.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Yahoo [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB